Skräddarsydda solskyddsgardiner förbättrar säkerhet och arbetsmiljö vid sjöräddning

Sjöräddningssällskapet som har funnits sedan 1907 och som består av frivilliga sjöräddare behövde solskyddsgardiner till sin båt Rescue Amalia Wallenberg och valde då vår Cabin-Screen – Guldfilm.

Sjöräddning är en grannlaga uppgift där det oftast måste gå fort, snabba beslut krävs och inget får gå fel. Att sikten då är mycket viktig, liksom att obehindrat kunna se instrument och skärmar på båten är lätt att förstå.

Stor förbättring av arbetsmiljön ombord

Att sjöräddningsbåten Rescue Amalia Wallenberg fick skräddarsydda solgardiner med solskyddsfilm för båt innebar en stor förbättring av arbetsmiljön för båtens besättning.

Med en rullgardinslösning är det smidigt och enkelt att skärma av solen i den mån som krävs. Cabin-Screen har inga inbyggda stopp men det går att välja mellan fem olika varianter beroende på miljö och behov.

Solskyddsfilm Guld – ger genomsikten en gulsvart ton medan utsidan är guldfärgad. Filmen reflekterar solens strålar upp till 72% och hela 99% av UV-strålningen.

Detta solskydd för båtfönster gav besättningen på båten en såväl säker som bekväm arbetsmiljö

Sjöräddningsbåt med solskyddsrullgardiner

Cabin-Screen – rullgardin för solskydd till mindre båtar

Cabin-Screen är utmärkt till diverse mobila arbetsmiljöer som exempelvis mindre båtar. Med en maxbredd på 150 cm och en maxhöjd på 200 cm är den en smidig och praktisk solskyddslösning för båtfönstret. Välkommen att kontakta oss angående just dina behov av solskydd till båt.

Liknande referenser

Solskydd installerade på fartyg
Solgardiner på Isbrytaren Atle

En isbrytare är en speciell arbetsmiljö där man är i stort behov av solskydd för båtfönster. När isbrytaren Atle behövde hjälp att skärma av stark sol men med bibehållen sikt föll valet på Solar-Screen – Guldfilm.

Solskydd installerade på inglasad balkong
Solskyddsgardiner på balkonger ger behaglig utemiljö

Attendo Care ville förbättra utemiljön på balkongerna till de boende i Uppsala och valde då Solar-Screen med solskyddfilm Guld.

Solskydd vid fönster installerade i semesterbostaden
Värmereflekterande solfilm för fastighet på Fuerteventura

När solen ligger på fönstren kan inomhustemperaturen stiga ordentligt, även i vårt nordiska klimat. För en kund med fastighet på Fuerteventura, Kanarieöarna var målet att sänka värmen inomhus.