Solgardiner på Isbrytaren Atle

En isbrytare är en speciell arbetsmiljö där man är i stort behov av solskydd för båtfönster. När isbrytaren Atle behövde hjälp att skärma av stark sol men med bibehållen sikt föll valet på Solar-Screen – Guldfilm.

Solskyddsrullgardiner för högre säkerhet och förbättrad arbetsmiljö ombord

Alla vet vi hur bländad man kan bli av en solglittrande vattenyta. Att sedan manövrera ett stort fartyg genom alla reflexer och solkatter som uppstår är ett krävande jobb och solens reflektioner kan göra det mycket svårt att se instrumenten. Isbrytaren Atle är en eskort-isbrytare och går i allehanda isförhållanden i Östersjön, Bottenhavet och Bottenviken. Is och snö reflekterar solen betydligt starkare än vad enbart vattenytan gör och det fanns behov av ett solskydd till båt som effektivt reducerar solljus och reflektioner i alla skärmar och samtidigt ger full sikt och en behaglig temperatur att arbeta i.

Arbetsmiljön på Atles kommandobrygga förbättrades betydligt – gällande såväl sikt och hantering av de så viktiga instrumenten, som temperaturen på bryggan vid långa arbetspass när solen ligger på.

Isbytare med solskyddsrullgardiner installerade på bryggan

Solar-Screen – solskydd för stora fönster

Solar-Screen är anpassade för större fönsterpartier på exempelvis kommandobryggor och har inbyggda stopp för att enkelt kunna ställa in solgardinen efter behov. Rekommenderad maxbredd är 250 cm. Men tveka inte att kontakta oss om ni har andra önskemål gällande mått och funktion.

Liknande referenser

Solskydd i flygledartorn
Solskydd för stora fönster– som ett flygledartorn på Arlanda

Solar-Screens högkvalitativa solskydd tillåter flygledarna att få god överblick över flygtrafiken samtidigt som de minskar blänk från skärmarna.

Solskydd från Solar Screen på en sjöräddningsbåt
Skräddarsydda solskyddsgardiner förbättrar säkerhet och arbetsmiljö vid sjöräddning

Sjöräddningssällskapet som har funnits sedan 1907 och som består av frivilliga sjöräddare behövde solskyddsgardiner till sin båt Rescue Amalia Wallenberg och valde då vår Cabin-Screen – Guldfilm.

Solskydd installerade på inglasad balkong
Solskyddsgardiner på balkonger ger behaglig utemiljö

Attendo Care ville förbättra utemiljön på balkongerna till de boende i Uppsala och valde då Solar-Screen med solskyddfilm Guld.