När vår- och sommarsolen värmer gott kan det bli lite för mycket av det goda på en balkong. Attendo care ville förbättra utemiljön på balkongerna till de boende i Uppsala och valde då Solar-Screen med solskyddfilm Guld.

När man är äldre och kanske inte har så lätt att ta sig ut på egen hand blir balkongen en viktig plats. Där kan man dricka kaffe med nära och kära, lyssna till fågelsången eller bara ta en tupplur i friska luften.

Dock kan värmen på en balkong bli olidlig under sommaren och som äldre är man dessutom känsligare och drabbas lättare av vätskebrist.

Solskyddsfilm för balkongfönstren gav bättre utomhusmiljö

När solskyddsfilm för hus och fastigheter installerades på balkongerna gavs de boende en betydligt förbättrad utomhusmiljö där. Ögonen får vila från det skarpa solljuset och värmen sänktes så att det är behagligt att vistas på balkongerna när solen ligger på.

Solskydd som ger svalka på sommaren och värme på vintern

Solar-Screen är anpassad för hus och strålvärmen från solen reduceras kraftigt. Hålls rullgardinerna neddragna vid kalla dagar reduceras värmeförlusten lika mycket som om man installerat ett extra glas.

Den rekommenderade maxbredden är 250 cm. Rullgardinen kallas ”ryck och knyck” och har inbyggda stopp för att lätt anpassas till behovet av solavskärmning.

Med solskyddsfilm Guld – reflekteras upp till 72% av den totala strålvärmen och 99% av UV-strålningen vilket även ger ett gott skydd åt huden när man vistas på balkongen.

Välkommen att kontakta oss med dina frågor om solavskärmning med solskyddsfilm för fastigheter.