Sjöräddningssällskapet som funnits sedan 1907 och består av frivilliga sjöräddare behövde solskyddsgardiner till sin båt Rescue Amalia Wallenberg valde man vår Cabin-Screen – Guldfilm.

Sjöräddning är en grannlaga uppgift där det oftast måste gå fort, snabba beslut krävs och inget får gå fel. Att sikten då är mycket viktig, liksom att obehindrat kunna se instrument och skärmar på båten är lätt att förstå.

Målet med solgardiner på båten var att slippa störande solljus och reflektioner samt få ett behagligare klimat för besättningen att arbeta i, då det kan bli mycket varmt inne i båten när solen får fritt spelrum.

Stor förbättring av arbetsmiljön ombord

Att sjöräddningsbåten Rescue Amalia Wallenberg fick skräddarsydda solgardiner med solskyddsfilm för båt innebar en stor förbättring av arbetsmiljön för båtens besättning.

Med en rullgardinslösning är det smidigt och enkelt att skärma av solen i den mån som krävs. Cabin-Screen har inga inbyggda stopp men det går att välja mellan fem olika varianter beroende på miljö och behov.

Solskyddsfilm Guld – ger genomsikten en gulsvart ton medan utsidan är guldfärgad. Filmen reflekterar solens strålar upp till 72% och hela 99% av UV-strålningen.

Detta solskydd för båtfönster gav besättningen på båten en såväl säker som bekväm arbetsmiljö  

Cabin-Screen – rullgardin för solskydd till mindre båtar

Cabin-Screen är utmärkt till diverse mobila arbetsmiljöer som exempelvis mindre båtar. Med en maxbredd på 150 cm och en maxhöjd på 200 cm är den en smidig och praktisk solskyddslösning för båtfönstret.

Välkommen att kontakta oss angående just dina behov av solskydd till båt.