En isbrytare är en speciell arbetsmiljö där man är i stort behov av solskydd för båtfönster. När isbrytaren Atle behövde hjälp att skärma av stark sol men med bibehållen sikt föll valet på Solar-Screen – Guldfilm.

Alla vet vi hur bländad man kan bli av en solglittrande vattenyta. Att sedan manövrera ett stort fartyg genom alla reflexer och solkatter som uppstår är ett krävande jobb och solens reflektioner kan göra det mycket svårt att se instrumenten. Isbrytaren Atle är en eskort-isbrytare och går i allehanda isförhållanden i Östersjön, Bottenhavet och Bottenviken. Is och snö reflekterar solen betydligt starkare än vad enbart vattenytan gör och det fanns behov av ett solskydd till båt som effektivt reducerar solljus och reflektioner i alla skärmar och samtidigt ger full sikt och en behaglig temperatur att arbeta i. 

Solskyddsrullgardiner för högre säkerhet och förbättrad arbetsmiljö ombord

Solar-Screen Guld uppfyllde alla krav som ställdes på Atles solskydd. Solskyddsfilmen har antireflekterande förmåga – upp till 72% av den totala strålvärmen och 99% av UV-strålningen – samt god genomsikt. Solskyddet fungerar som en måttanpassad rullgardin för båtfönster vilket gör det enkelt att skärma av solljuset efter behov, helt eller delvis.

Arbetsmiljön på Atles kommandobrygga förbättrades betydligt – gällande såväl sikt och hantering av de så viktiga instrumenten, som temperaturen på bryggan vid långa arbetspass när solen ligger på.

Solar-Screen – solskydd för stora fönster

Solar-Screen är anpassade för större fönsterpartier på exempelvis kommandobryggor och har inbyggda stopp för att enkelt kunna ställa in solgardinen efter behov. Rekommenderad maxbredd är 250 cm. Men tveka inte att kontakta oss om ni har andra önskemål gällande mått och funktion.